Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/36/d271363654/htdocs/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPosts() expected to be a reference, value given in /homepages/36/d271363654/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /homepages/36/d271363654/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Bio | Marissa Calbet

“La vida està plena de moments i d’instants màgics, i el meu treball i el meu desig és capturar-los i ser capaç d’expressar a la tela per tal que l’espectador també hi pugui participar.”

Nascuda a Reus l’any 1963, viu la joventut a Tarragona, els anys universitaris a Barcelona i des de fa 17 anys a Cambrils, on té també el seu estudi de pintura.

No obstant ser llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en Dret Fiscal, la seva especial admiració envers les arts plàstiques es converteix, poc a poc, en una necessitat vital d’expressar la seva creativitat interior, i comença a pintar l’any 2005. Actualment comparteix el ser treball amb con la pintura.

És membre actiu de l’Académie Arts-Sciences-Lettres de Paris i artista de la Société des Artistes Indépendants de França.

Els guardons més importants obtinguts per la pintora són el Primer Premi de Pintura-Medalla d’Or a la X Edició de la Florence Biennale l’any 2015, en dues ocasions per l’Académie Arts-Sciences-Lettres de Paris per la seva obra i trajectòria (els anys 2015 i 2012), i el segon premi de Pintura al Moya Museum of Young Art de Viena a la International Contemporary Art Exhibition l’any 2014.

L’Institut Ramon Llull ha valorat la seva trajetòria i ha col.laborat en la difusió de la seva obra pictòrica a l’exterior.

Bàsicament autodidacta i amb una especial atenció als olis treballats amb espàtula, els seus quadres descobreixen velers atrapats dins la boira, vaixells que es mouen al compàs d’unes aigües en ocasions tranquil·les i en altres tumultuoses i braves, cels tempestuosos, llacs envoltats de calma, reflexes a l’aigua, suaus paisatges d’hivern, romàntics paisatges de primavera, camins entre arbres que conviden a endinsar-s’hi i passejar… tot creant una atmosfera de tímida sonoritat.

La Marissa, desdibuixant suaument els contorns i sota un joc de textures, proposa un estil singular, des d’on es pot veure el món darrera d’un vel de boira, convidant l’espectador a entrar en la seva obra, al mateix temps real i imaginària… i, al final, atrapar-lo en aquest entorn.